عبد الاله عضو طب مدرسة
عدد المساهمات : 991 العمر : 27 شوكت سجلت بالمنتدى : 25/06/2010
| موضوع: صور الكيك2010 5/8/2010, 8:37 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير
6 بيضات ملعقة فانيليا-ملعقةبيكنج بودر كوب دقيق كوب سكر
الطريقة
انا بطلع البيض من التلاجه وافصل الصفار عن البياض واسيبه لحد ما يصل لدرجة حرارةلغرفة احط نصف كوب السكر على البياض نصفها لتانى عل الصفارو الفانيليا برضه اقسمها على البياض والصفار البياض اضربه بمضرب البيض على سرعة بطيئه وبعدين سريعة لحد ما يتحول فى الاول لرغوه وبعدين يبقى زى الكريمة اللى هو بيتسمى المارينج واضيفله ملعقتين عصير ليمون علشان يتماسك كويس اضرب الصفار برض بالمضرب على سرعه بطيئه وبعدين سريعة واضيف له ملعقة مايه لحد مايقى كريمى وبعدين احط البياض على الصفار اضيف للخليط الدقيق و البيكنج بودر بالتناوب يه شويه مع الاستمرار فى الضرب بالسرعة البطيئه بس وطبعا اكون مشغله الفرن من قب لما أبدأ على180درجة و محضره صينية احط فيها ورق زبده او احط فيهاطبقة زيت و فوقها طبقة دقيق واشيل الدقيق الزياده بأنى اخبط على الصينية علشان ينزل الدقيق الزياده. اصب الخليط فى الصينية واحطها فى الفرن لحد ماتستوى اسيبها شويةفى الفرن لحد ما تبرد و بعدين اطلعهاتبرد خالص وابدأ اقسمها نصفين اوتلاتة واحط كريم شانتيه فى لنص وعلى وشها وأذوق بأى فاكهة عندى طبقات علشان تدى شكل ورده وكل ما كانت الالوان اكتر كل ماكانت احلى وبا لف هنا
المقادير: -علبة بسكويت شاي -ملعقتين سكر -ملعقتين مسحوق شكلاتة - قليل من بودرة القرفة -قالب زبدة طرية -علبتين جبن كيري -نصف كوب شوكولاتة سائحة -نصف كوب زبادي -خمس بيضات -كوب سكر -فانيلا الطريقة: - تخلط المقادير من واحد إلى خمسة بالخلاط الكهربائي ثم توضع في صينية قابلة للفتح - ثم توضع في الثلاجة وفي أثناء ذلك يخلط الجبن بالخلاط ثم يضاف اللبن ثم البيض والسكر والفانيلا ثم الشكلاتة - ثم نخرج الصينية من الثلاجة ونضع الخلطة السابقة في الصينية -ثم تدخل الفرن لمدة 35 دقيقة (تؤكل باردة) وبالهناء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة], المقادير ||~ - علبة تشيز كيك جاهزة. - ملعقتان كبيرتان سكر. - ملعقتان كبيرتان زبد مذاب. - كوب ونصف حليب بارد. - ظرف كابتشينو بنكهة الموكا. ،, الطريقهـ ||~ 1- اخلطي جيدا محتويات ظرف الفطيرة مع السكر والزبد في صينية، ثم اضغطي على أطراف المزيج بأصابعك أو باستخدام ملعقة كبيرة بحيث تشكلي جوانب الفطيرة واضغطي على باقي المزيج بحيث يصبح متساويا في قاع الصينية. 2- اخفقي الحليب مع ظرف حشو الفطيرة والكابتشينو باستخدام المضرب الكهربائي على سرعة منخفضة حتى يمتزجا جيدا، ثم اخفقيهم لمدة ثلاث دقائق أخرى على درجة حرارة متوسط حتى يصبح المزيج سميكا. ضعي المزيج على الفطيرة بشكل متجانس. 3- ضعي الفطيرة في البراد لمدة ساعة على الأقل حتى تصبح جاهزة للتقديم. يمكن تخزين المتبقي في البراد.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
-3 بيضات -كاسة سكر -ملعقة صغيرة فانيلا - كاسة حليب سائل -2 كاسة دقيق -2 ملعقة بكنج بودر -3-4 بسكويت فليك
طريقة التحضير :
1-3 بيضات تنخفق جيدا مع كاسة سكر وملعقة صغيرة فانيلا وبعدين نضيف لها1/2 كاس زيت كاسة حليب سائل ونستمر في الخلط
2-نضيف 2 كاسة دقيق على دفعات ونخلطها جيدا اخر شئ نضيف 2 ملعقة بكنج بودر
3-نضع نص الكمية في قالب الكيك والنص الثاني نضيف اليه من3-4 بسكويت فليك بعد ما نطحنه شويه ونخلط الخليط مرة ثانية
4-نضع باقي الخليط على الخليط الموجود في القالب نضعها في الفرن حتى تنضج.
الصوص :في قدر نضع علبة قشطة +3 فليك +شوية حليب +شوية زبدة نضع على النار حتى يذوب الفليك وتتجانس الخلطة لما تطلع الكيكة من الفرن نصب عليها الصوص .. وممكن نرسم عليها خطوط بصوص الشوكلاته الغامقة.المقادير: شريحه من الكعك الاسفنجي بالشكولاطه كاس كريم شانتيه ظرف جلاتين مذوب في ماء ساخن كاس كريمه باتسيير بنكهه الفانليا للزينة كرز وكريمه شانتيه للجوانب حبوب شكولاطه
طريقه التحضير: توضع شريحه الكعك في القالب المتحرك (اي القالب الذي تفك قاعدته عن اطرافه) نسقي الكعكه بقليل من القطر نخلط الكريم شانتيه بالكريم باتسيير ثم نضيف اليهم الجلاتين المذوب يصب الخليط فوق الكعكه وتدخل في الثلاجه لمده يوم كامل تزين بالكرز والكريمه والشكولاطه | |
|
عاشقة الوطن عضو ماسي
عدد المساهمات : 2928 العمر : 28 شوكت سجلت بالمنتدى : 25/01/2010
| موضوع: رد: صور الكيك2010 5/8/2010, 11:47 pm | |
| شكرا على الصور التشهي و على الوصفات الرائعه
| |
|
ظل انسان عضو ماسي
عدد المساهمات : 3945 العمر : 24 شوكت سجلت بالمنتدى : 19/03/2010
| موضوع: رد: صور الكيك2010 6/8/2010, 9:19 pm | |
| | |
|